התעניינות ערה של חברות תשתית ואנרגיה במכרזי החלוקה המפורסמים ע"י משרד התשתיות הלאומיות.
שר התשתיות: "הפרויקט חשוב לסביבה נקייה. ממשיכים גם בהבטחת מקורות הגז הטבעי ומאיצים המו"מ עם כל ספקי הגז הטבעי הפוטנציאליים"
משרד התשתיות הלאומיות מקדם את השימוש במקור האנרגיה הנקי, הגז הטבעי, במקום מקורות אנרגיה מזהמים (סולר ומזוט) באמצעות מכרזים לרישיונות להקמת רשת חלוקה של גז טבעי.
המכרזים מהווים צעד נוסף של משרד התשתיות להפוך את הגז הטבעי למקור אנרגיה מרכזי ומהותי התורם לאיכות הסביבה ומוזיל עלויות למשתמשים.
המתמודדים במכרז יידרשו להציג הסכמי ידע עם חברות בעלות ניסיון בתחום תכנון, הקמה והפעלה של מערכת חלוקת גז טבעי בהיקף מינימאלי של לפחות 100 ק"מ, רשת חלוקה בלחץ נמוך, מינואר 2002 ואילך.
הארץ חולקה לששה אזורי רישיונות חלוקה – אזור הנגב, איזור הדרום, אזור המרכז, אזור הכרמל והעמקים, אזור חיפה והגליל המערבי ואזור ירושלים. המכרז לאזור הדרום מצוי בהליכי ערעור בערכאות שיפוטיות, והמכרז הנוכחי פורסם בשלב זה לאזורים מרכז ונגב.
על מנת לקדם את התחרות במשק הגז הטבעי הטיל המשרד שתי מגבלות: ששת הרישיונות יוענקו לשלושה גורמים שונים לפחות; הרשת תהיה במתכונת של גישה חופשית שבמסגרתה יוכלו משווקים אחרים למכור באמצעות הרשת החלוקה לצרכנים.
המתמודדים ידרשו להציע מחירים לארבע קטגוריות של צרכנים שסווגו בהתאם להיקף הצריכה השנתית שלהם, הן למחיר החיבור החד-פעמי לצרכן, והן לדמי חלוקה לתקופה של 25 שנה. המועד האחרון להגשת הצעות במכרז 31.03.2008.
היקף ההשקעה המוערך לאזור הנגב הוא כשישים מליון ₪, ולאזור המרכז כמאה עשרים מיליון ₪, כאשר העלות המרכזית בפריסת תשתית החלוקה הינה עלות המתקנים להורדת הלחץ המחברים בין מערכת ההולכה למערכת החלוקה.
שר התשתיות הלאומיות, בנימין (פואד) בן אליעזר: "מדובר בנדבך חיוני להפיכת הגז הטבעי לנגיש כדלק עיקרי ותחליפי לסקטורים נוספים במשק האנרגיה, לגיוון מקורות האנרגיה במדינת ישראל ולסביבה ידידותית והרבה פחות מזהמת". השר הוסיף כי "בד בבד, המשרד ממשיך בהבטחת מקורות הגז הטבעי של מדינת ישראל ע"י האצת המו"מ עם כל ספקי הגז הטבעי הפוטנציאליים שעומדים לרשותנו".
מנכ"ל משרד התשתיות ויו"ר ועדת המכרזים מר חזי קוגלר: "מכרזי החלוקה מהווים מוקד להתעניינות גבוהה ע"י סקטור התשתיות והאנרגיה במשק, המזהים את חשיבותו של הגז הטבעי כמקור אנרגיה תחליפי למזוט וסולר ומתחרה לגפ"מ; במכרז זה שופרו באופן ניכר רמת הוודאות ותנאי הרישיון למתמודדים, המאפשרים כניסתם של גורמים וחברות תשתיות נוספות למשק האנרגיה הדינאמי".