בית ההשקעות מיטב קיבל את אישור משרד האוצר להקמתה של קרן פנסיה כללית (משלימה) והחל בהפעלתה.
בית ההשקעות, הפועל בשוק ההון מאז 1979, נכנס לתחום החיסכון הפנסיוני ב-2003, עת הקים חברה לניהול קופות גמל, שהצליחה לצבור בתוך פרק זמן של 4 שנים, נכסים בהיקף של כ-3 מיליארד שקל, אותם היא מנהלת בכ-45 אלף חשבונות של עמיתים.
המהלך של הקמת קרן הפנסיה הכללית משלים מהלך שנעשה לפני כשנתיים כאשר הוקמה קרן הפנסיה המקיפה של מיטב.
הקצבה המתקבלת מקרן פנסיה מקיפה מוגבלת, הואיל וגם ההפקדה בה מוגבלת לשיעור של 20.5% מפעמיים השכר הממוצע במשק. לעומת זאת, קרן פנסיה כללית, מאפשרת הפקדת סכומים ללא כל מגבלה, כלומר, היא נותנת מענה לבעלי שכר גבוה יותר, או לכאלה אשר הצטרפו להסדר פנסיוני בגיל מאוחר יותר ושואפים להפקיד סכומים גבוהים יותר ביתרת שנות העבודה שלהם. כמו כן, היא נותנת מענה לכל חוסך אשר שואף להגדיל את הקצבה שתעמוד לרשותו עם יציאתו לפנסיה.
צבי סטפק, מבעלי בית ההשקעות ומנהל ההשקעות הראשי של קופות הגמל והפנסיה של מיטב, מציין, שעם הקמתה של קרן הפנסיה הכללית, מיטב הינה מבתי ההשקעות היחידים בישראל המציעים מגוון רחב של מוצרי גמל ופנסיה המאפשרים לציבור הרחב לחסוך לגיל פרישה, הן במכשירים הוניים והן במכשירים קצבתיים.
מנכ"ל מיטב פנסיה, איציק אסטרייכר, מסר שהקרן הכללית מיועדת לציבור אשר לא נהנה מפנסיה מקיפה.
ציבור רחב בישראל חסך במסגרת קופות גמל במשך שנים רבות, ועם פרישתו מעבודה נצבר לזכותו סכום אשר אמור לאפשר לו לחיות בכבוד בשנים בהן הוא כבר לא משתכר. אדם הפורש מעבודתו לאחר עשרות שנים ושאינו נהנה מפנסיה, מקבל במקרה הטוב סכום חד-פעמי ולא קצבתי. עובדה זו, מחייבת אותו להתמודד עם שתי סוגיות בעלות משמעות רבה.
האחת; איך לנהל את כספו באופן שלא יאבד מערכו הריאלי.
השנייה; איך להתאים את רמת החיים שלו לסכום שקיבל ואיך לתכנן את השקעת הכספים באופן שיספיק לשארית חייו.
הקרן הכללית החדשה שפתחה מיטב, מאפשרת להפקיד בה סכום חד-פעמי, ללא מגבלה, ולרכוש באופן זה קצבה חודשית לכל החיים.