בית המשפט העליון של בריטניה קבע לאחרונה כי יש להפסיק לפסול באופן אוטומטי רישום של תוכנות מחשב חדשניות בתור פטנט. בכך, שינה בית המשפט את החלטה בנושא שהתקבלה לפני כחודשיים.
מספר חברות קטנות המפיצות תוכנות באמצעות דיסקים והורדות עתרו לבית המשפט העליון, לאחר שעתירותיהן בנושא נדחו על ידי ערכאות נמוכות יותר, וזה קבע כי המצאת תוכנות המהוות תרומה יצירתית לענף יהיו זכאיות להגנה כפטנטים. בית המשפט של בריטניה הוסיף כי כל עוד כל עוד תוכח תרומת של תוכנה זו או אחרת, יוכלו המתכנתים לבקש הגנה עבור המוצרים שלהם, וזאת ללא קשר לשאלה האם הופצו בדיסקים.
לפני הקביעה של בית המשפט, הומלץ לחברות תוכנה לרשום כפטנטים את ההמצאות שלהן במדינות אחרות, ולא לחכות, מפני שבבית המשפט של בריטניה ניסיון רישום פטנט היה נתקל בדחייה. הקביעה הזו מקרבת את השיטה בבריטניה לשיטה הנהוגה באיחוד האירופי, שם תוכנה יכולה להירשם בתור פטנט אם המתכנתים יכולים להוכיח את חדשנותה מבחינה טכנית.