הממשלה אישרה שלשום את עיקרי הצעת החוק של סגן רה"מ ושר התמ"ת אלי ישי בדבר הגברת האכיפה של דיני עבודה וועדת השרים לחקיקה אישרה מיד בעקבות זאת את נוסח הצעת החוק כאמור.
מטרתו של החוק להגברת האכיפה של דיני העבודה, התשס"ח-2008 היא להגביר ולייעל את אכיפתם של דיני העבודה על ידי הנהגת הליך מינהלי להטלת עיצום כספי על מעבידים ועל מזמיני שירות, וכן על ידי תיחום האחריות האזרחית והפלילית על מזמיני שירות, תוך התערבות בחוזה ההתקשרות בין מזמין השירות לבין המעביד.
השר ישי מציין כי על מנת לייעל את האכיפה, הצעת החוק מכילה הליך מינהלי להטלת עיצום כספי על מעבידים ומזמיני שירות בענפי הניקיון, השמירה וההסעדה בגין הפרות על חוקי העבודה. כמו כן, ובשים לב לתופעה של הפרת זכויות עובדי קבלן, עובדים הנמנים בין העובדים החלשים במשק, מוצע להטיל אחריות אזרחית ופלילית על מזמיני שירות בענפים אלו.
החוק המוצע מתבסס על עיקרן של המלצות ועדת ההיגוי לנושא אכיפת חוקי עבודה אשר מונתה בחודש אפריל 2006 על ידי מנכ"ל משרד התמ"ת דאז רענן דינור.
הוועדה מונתה בהסכמת ראש אגף התקציבים במשרד האוצר, יו"ר לשכת התיאום של הארגונים הכלכליים שרגא ברוש, בשמם של 11 ארגוני מעבידים, ויו"ר הסתדרות העובדים הכללית החדשה עופר עיני.
המלצות הועדה ניתנו בחודש יוני 2007 וכללו הטלת עיצומים כספיים והליכים פליליים נגד מעסיקים ונגד מזמיני שירותים בענפי הניקיון, השמירה וההסעדה, פירוט רכיבי השכר בחוזים שבין קבלנים לבין מזמיני שירות, מתן אפשרות לעובד לתבוע את מזמין השירותים בהליך אזרחי ותגבור מערך האכיפה.
בוועדה השתתפו נציגי הצדדים והיו חברים בה: יו"ר הועדה, אלי פז, סמנכ"ל בכיר במשרד התמ"ת, עו"ד מיכאל אטלן וע"ד שלמה יצחקי ממשרד התמ"ת, עו"ד דורית טנא-פרצ'יק ועמי כהן מההסתדרות, אבי ברק ואורי רובין מלשכת התיאום ושאול מרידור וליאור אגאי ממשרד האוצר.
המלצות ועדת ההיגוי ככל שהן נוגעות לתיקוני חקיקה, באות לידי יישום בחוק המוצע.
החוק מאמץ את המלצות הועדה כאמור, אשר הינן פרי של דיונים אינטנסיביים על רקע הפרות חוזרות ונשנות על חוקי עבודה במיוחד בקרב אוכלוסיות עובדים חלשות ותוך תפיסה הדדית כי "אכיפה יעילה של שכר וזכויות סוציאליות, היא דרך ראויה להילחם במימדי העוני שרק גדלים עם השנים ולטפל בתופעה הקשה עליה מצביע דוח העוני לפיה עובדים מצויים מתחת לקו העוני" (דו"ח הועדה (2007), עמ' 7). ההסכמות שגובשו בוועדה מבטאות גישה חדשנית בתפיסה משותפת של סולידריות חברתית אשר במרכזה זכויות העובד. עשרות שנים לא הושגה הסכמה כזאת, בין ארגוני העובדים וארגוני המעסיקים והממשלה, בליבה של נושא אכיפת חוקי העבודה.
היועץ המשפטי במשרד התמ"ת, עו"ד מיכאל אטלן ציין כי החוק יפורסם ברשומות ותוך מספר ימים הממשלה תפנה לכנסת לזירוז הליכי חקיקה.
השר ישי בירך את שר האוצר, רוני בראון על שיתוף הפעולה ועל כך שהוא מבין את החשיבות של התאומים הארגוניים המובילים את יחסי העבודה במשק בכלל ושל הגברת אכיפת דיני עבודה בכלל.