"יש מקום לדיון ציבורי פתוח וממצה בהשתתפות נציגי הממשלה, הכנסת, המגזר העסקי, ארגוני הצרכנים והתקשורת באשר לצורך להפחית את שיעור הריבית במשק".
"אין מקום לעביר תיקון לחוק בנק ישראל בכדי לכפות על הנגיד הפחתת ריבית. הגדרה מחדש של יעדי חוק בנק ישראל לא תיצור שינוי מהותי ביעדי המדיניות המוניטרית שכן גם היום חלק מהמטרות המפורשות של המדיניות המוניטרית הן שמירה על רמה גבוהה של היצור והתעסוקה".
כך אמר אמש אוריאל לין, נשיא איגוד לשכות המסחר, בתגובה להצעת החוק שתאלץ את נגיד בנק ישאל להפחית את שיעור הריבית.
לטענת לין, אי אפשר באמצעות חקיקה לשלול מנגיד בנק ישראל את שיקול הדעת באשר לאיזון בין יעדי המדיניות של שמירה על יציבות מחירים לבין שמירה על נתוני יצור ותעסוקה גבוהים. שיקול דעת זה הוא במהות תפקידו של בנק ישראל.
יתר על כן, לין מדגיש, כי אין שום ביטחון שהפחתת שיעור הריבית ב- 0.5% אכן תיצור מפנה ותשנה את מגמת היחלשות הדולר. לדבריו, ישנם משפיעים נוספים רבים בתחום תנועות ההון אשר לא בהכרח יושפעו מהפחתת שיעור הריבית במשק.
לדבריו, "יש מקום לדיון ציבורי פתוח וממצה בהשתתפות נציגי הממשלה, הכנסת, המגזר העסקי, ארגוני הצרכנים והתקשורת, באשר לצורך להפחית את שיעור הריבית במשק. אסור לשכוח שליציבות המחירים יש השפעה ישירה גם על הייצור והתעסוקה".