עו"ד יואב ביין, ממשרד פרופ' ביין ושות', פנה אמש בשם התאחדות התעשיינים במכתב לשר האוצר רוני בראון בדרישה להרחיב את הגדרת אזור הספר גם לאשקלון, נתיבות וישובים נוספים שנכנסו למעגל הטילים, זאת על מנת ליצור ודאות ולאפשר מתן פיצוי מיידי לעסקים באותם היישובים.
כמו כן, ביקש עו"ד ביין משר האוצר לאפשר לבעלי המפעלים באזור לקבל פיצויים גם על הוצאות המיגון של המפעלים ולתת מענקי עידוד לעובדים על מנת שימשיכו להגיע באופן סדיר לעבודה, למרות המצב הביטחוני.
עו"ד ביין, הודה לשר האוצר על החלטתו להקל על הגשת תביעות פיצויים של בעלי עסקים באמצעות הארכת מועד הגשת התביעות, אך ציין כי החלטה זו לקתה במספר פגמים ובהם:
1. ההחלטה לא מאפשרת קבלת פיצוי על הוצאות שהוצאו על ידי העסקים לשם הקטנת הנזק ובראשם הוצאות המיגון של המפעלים – הצבת מיגוניות ועוד.
2. ההצעה איננה מתייחסת למתן מענקי עידוד לעובדים על מנת שימשיכו להגיע לעבודה באופן סדיר למרות המצב הביטחוני.
3. עו"ד ביין ביקש משר האוצר לבטל את הגבלת הסכום שניתן לתבוע כפיצוי לשלושה מיליון ₪, כמו גם את האפשרות להגיש את התביעות במשך שלושה חודשים בלבד.
4. עו"ד ביין ציין כי השוואת המחזורים לשנה הקודמת, על בסיסה נקבע כי יש לקבוע את הנזק, איננה נכונה, כי גם לפני שנה סבל האזור מקאסמים.
מצ"ב העתק המכתב שנשלח לשר האוצר.