שתי טכנולוגיות ישראליות שפותחו באוניברסיטת תל אביב ומוסחרו על ידי חברת רמות ליד אוניברסיטת תל אביב בע"מ, נבחרו לרשימת 100 החידושים החמים בעולם.
דו"ח "עולם טוב יותר" של הארגון הבינלאומי למסחור טכנולוגיה אוניברסיטאית (AUTM) שפורסם השבוע, חושף את 100 הטכנולוגיות המצליחות ש'נולדו' במסדרונות האקדמיה והפכו למוצרים ויישומים מסחריים, כשביניהן נמצאות שתי טכנולוגיות ישראליות: בתחום המלחמה במחלת האלצהיימר ובתחום המלחמה במחלות זיהומיות.
לשם השוואה, מדינות דוגמת שבדיה, הולנד וטיוואן, מופיעות ברשימה המכובדת עם אוניברסיטה אחת בלבד ועם פיתוח טכנולוגי אחד. AUTM הוא ארגון גג עולמי, בו חברים כיום מנהלי טכנולוגיה, מנכ"לים וראשי מוסדות מ-45 מדינות, האחראים על מסחור טכנולוגיות אוניברסיטאיות ברחבי העולם.
הטכנולוגיה החדשנית לטיפול במחלת האלצהיימר פותחה על ידי צוות חוקרים בראשותו של פרופ' אהוד גזית מהפקולטה למדעי החיים ע"ש ג'ורג' ס. וייז באוניברסיטת תל אביב וניתנה ברישיון לחברת מרז פרמצאוטיקלס הגרמנית על ידי רמות.
הסכם הרישיון הבלעדי והכלל-עולמי כלל תשלום דמי רישיון, תשלומי אבני דרך ותשלום תמלוגים על מכירות עתידיות.
הטכנולוגיה בתחום הנגיפים פותחה על ידי פרופ' מיכאל עובדיה מהפקולטה למדעי החיים ע"ש ג'ורג' ס. וייז באוניברסיטת תל אביב וניתנה על ידי רמות ברישיון לחברת פרוטרום תעשיות בע"מ. הטכנולוגיה כוללת ידע ייחודי, המוגן בבקשה לרישום פטנט, להפקת תמצית קינמון חדשנית בעלת פעילות אנטי-ויראלית.
במחקר מקיף שבוצע במעבדתו של פרופ' עובדיה הודגמה יכולתה של התמצית לנטרל במהירות פעילות של מגוון רחב של נגיפים הגורמים למחלות זיהומיות, באדם ובעלי חיים, כגון: שפעת של אדם ועופות (Influenza), נגיף ההרפס (HSV-1) ונגיף האיידס (נגיף הכשל החיסוני הנרכש, HIV-1).
לדברי ד"ר יהודה ניב, מנכ"ל רמות, "אנו מברכים על ההכרה העולמית שקיבלנו בדו"ח הנוכחי, ושמחים שחוקרי אוניברסיטת תל אביב מפתחים טכנולוגיות מגוונות לטובת 'עולם טוב יותר'. רמות פועלת להידוק הקשר שבין קהילת החוקרים לתעשייה, על מנת לאפשר את המשך הפיתוח של ממצאים אקדמיים והפיכתם למוצרים לטובת הכלל."
להורדת הדו"ח המלא (Part Two): http://www.betterworldproject.net/reports.cfm
(אוניברסיטת תל אביב מופיעה בדו"ח בעמודים 17 ו-52)
רמות ליד אוניברסיטת תל אביב בע"מ היא חברת מסחור הטכנולוגיות של אוניברסיטת תל-אביב.
רמות פעילה משנת 1973, ובמסגרת פעולותיה, היא יוזמת, מובילה ומנהלת את העברת הטכנולוגיות הנוצרות במסגרת המחקר האקדמי ממעבדות האוניברסיטה אל התעשייה.
רמות מנהלת את כל פעילויות המסחור משלב ההגנה הפטנטית על המצאותיהם של חברי הסגל ותלמידי המחקר, ועד למתן רישיונות לגופים התעשייתיים הרלוונטיים.
רמות מתפקדת כממשק המקצועי בין התגליות המדעיות החדשניות והקהילה העסקית בתחומי פעילות מגוונים- מדעי החיים, רפואה, מדעים מדוייקים, והנדסה. במסגרת ההסכמים מול החברות התעשייתיות, רמות מספקת גם גישה למתקני המחקר הממוקמים באוניברסיטה. מקבילותיה: ידע ממכון ויצמן למדע ברחובות ויישום מהאוניברסיטה העברית בירושלים.
אתר רמות: http://www.ramot.org
אוניברסיטת תל-אביב נוסדה ב- 1956 והיא האוניברסיטה הגדולה בארץ העוסקת במחקר ובהוראה. המחקרים המתבצעים באוניברסיטה הינם בחזית המחקר האקדמי בתחומים רבים ומגוונים הכוללים את מדעי ההנדסה, המדעים המדויקים, מדעי החיים והרפואה לצד מחקרים בתחומי הניהול, המשפטים, מדעי החברה ואומנויות. אתר האוניברסיטה: www.tau.ac.il
קרדיט צלם: כפיר מאיר