עודד פלר: "הטלטלה בשווקים הפיננסיים מורגשת במיוחד בצפון, שבו תעשיות רבות המייצאות לשווקים דולריים"
"צריך לשנות את שמו של משרד התמ"ת למשרד להגנת הצרכן. משרד זה באופן שיטתי מציע הצעות הפוגעות בעסקים ובסופו של דבר גם בצרכנים." כך אמר אוריאל לין, נשיא איגוד לשכות המסחר, בכנס משותף ללשכת המסחר תל אביב וללשכת המסחר והתעשייה חיפה והצפון, בהשתתפותם של כ-500 משתתפים, מבכירי אנשי העסקים במשק, שהתקיים בסוף השבוע האחרון באילת.
לין הדגיש כי קשה לחשוב על פעולה אותה עשה משרד התמ"ת בשנים האחרונות למען מגזר המסחר והשירותים. "במקום זאת הוא עסוק כל הזמן בניסיונות להעביר חקיקה להגנת הצרכן. הגנת יתר זו מחנכת את הציבור לצרכנות חסרת אחריות, שתגרום לנזקים כבדים למסחר ולמשק."
"מגזר המסחר והשירותים, המגזר הגדול ביותר במשק, שתרם להורדת האבטלה והוסיף כ- 200,000 מקומות עבודה ב- 4 השנים האחרונות, לא זקוק ולא מצפה לסיוע ממשלתי, אלא רק שמשרדי הממשלה יפסיקו להפריע לקידומו."
לדברי עודד פלר, נשיא לשכת המסחר והתעשייה חיפה והצפון, "הטלטלה בשווקים הפיננסיים מורגשת במיוחד בצפון, שבו תעשיות רבות המייצאות לשווקים דולריים, ואחד מעוגניו הכלכליים המרכזיים הוא נמל חיפה, המהווה מוקד לסחר החוץ עם צפון אמריקה." לדבריו, "קיימת דאגה של ממש להיקף סחר זה. מה גם שבשנות הצמיחה של הכלכלה הישראלית – צמיחה זו כמעט שלא הגיעה לצפון." הוא ציין עוד את יכולת ההישרדות וההשתקמות של העסקים בצפון לאחר מלחמת לבנון השנייה. "זה אינו תהליך טבעי. זו תופעה נדירה, המראה על יכולתם של העסקים באזור להתגבר גם על משברים".
שי ירון, מנכ"ל פסגות ניירות ערך, שסקר את השינויים והזעזועים בכלכלה העולמית והשפעותיהם על ישראל, התייחס לאפשרות של השקעה בדולר בשערו הנמוך היום והעריך כי מגמת הדולר תוסיף להיות שלילית, ובכל מקרה אין היגיון להשקיע בנכס שהריבית עליו כל כך נמוכה והתנודתיות שלו כה גבוהה. להערכתו, השפעתן של הפחתות הריבית תורגש רק במחצית השנייה של 2008, ואז ניתן יהיה לראות סימני התייצבות."
פרופ' ארנון סופר מאוניברסיטת חיפה, סקר את ההשפעות הדמוגרפיות, הכלכליות והביטחוניות של ריכוז האוכלוסייה והעשייה באזור המרכז, ואמר כי "התפתחות זו, של ערי ענק המרכזות סביבן מיליוני תושבים אופיינית לעולם כולו, אך בישראל מגמה זו הרסנית ומסוכנת, שכן אזורי הפריפריה מתרוקנים מאוכלוסיה יהודית."