בכינוס השנתי ה-73 של האגודה הישראלית לכימיה שנערך לאחרונה חשפה סימה ננוטק את הדור הבא של קולטי אנרגיה המפותחים בימים אלו במעבדות החברה בקיסריה.
"תעשיית התאים הסולאריים לייצור חשמל רושמת קצב גידול מרשים של 25%-30% לשנה במהלך העשור האחרון. קצב הצמיחה של שוק זה הוא מן הגבוהים בעולם, ומציב בפנינו הזדמנות כלכלית, המצדיקה השקעות רחבות- היקף במחקר ופיתוח חומרים וטכנולוגיות מתקדמים"; מסר ד"ר פרננדו דה לה וגה מנכ"ל חברת סימה ננו טק.
במהלך הכנס הציגה ד"ר אילנה חיימוב, חוקרת בכירה בחברה, את המגבלות הקיימות כיום בתאים אלו: הצורך בהוזלת עלויות ייצור התאים הסולאריים והגברת יעילות הפעולה של התאים. התמודדות מוצלחת עם אתגרים אלה תהפוך את התאים הסולאריים למקור בלתי- מתכלה לייצור אנרגיה חשמלית שיתחרה מבחינה כלכלית במקורות הקיימים כיום, מבלי לגרום נזק סביבתי בהפעלתו.
"הטכנולוגיה הייחודית שלנו, המתבססת על ציפוי משטחי תאים פוטו וולטאיים בננו- חלקיקי כסף המתקבצים מעצמם לתבנית שקופה ומוליכת- זרם , טכנולוגית יצירת ציפויים שקופים ומוליכים שלנו ונותנת מענה לבעיות העיקריות הניצבות בפני תעשיית המיקרו- אלקטרוניקה כיום", אומר ד"ר דה לה וגה, " מעבדות הייצור של סימה ננו טק נותנות כבר היום פתרון יעיל, זול ו'ירוק' יותר מפתרונות אחרים הקיימים בשוק."
להערכת החברה מדובר בשוק גדול מאוד, היות וכיום המערכות הסולאריות מספקות רק 0.04% מתצרוכת האנרגיה העולמית (בשל גובה העלויות). פיתוח הטכנולוגיה החדשה יאפשר להוזיל את המערכות הסולאריות ולפיכך להגדיל את השימוש בתאים אלו.
חברת סימה ננו טק, העוסקת בפיתוח טכנולוגיות מתקדמות לתעשיית המיקרו- אלקטרוניקה ומתמחה בייצור דיו מוליך על בסיס ננו- חלקיקי מתכת וביריעות שקופות ומוליכות לציפוי מסכי פלזמה ומגע, זכתה לאחרונה בפרס חלוצות התעשייה לשנת 2007 בכנס הכלכלי העולמי בדאבוס.
החברה ממוקמת בארה"ב, מחזיקה מרכז לפיתוח וייצור בישראל וביפן (רק יצור ), והיא בעלת נוכחות התומכת בפעילותה בטייואן, קוריאה ומספר מדינות נוספות במזרח הרחוק.
בין משקיעיה העיקריים- מר אורן גפרי, מנכ"ל קרן Millenium.
http://www.cimananotech.com