עם כניסת השינוי לתוקף גם המתקשר מרשת סלולארית לשירות 1-800לא יחויב בתשלום. בנוסף, משרד התקשורת מגביר את התחרות בתחום: יאשר לכל המפעילים לספק את שירות 1-800
השר אטיאס: " גביית תשלום בעבור השרות מלקוחות חברות הסלולר אינה מוצדקת. ההסדר החדש מתקן כשל צרכני ומגביר את השקיפות בתחום. הכנסת המפעילים הנוספים לתחום תעודד את התחרות בענף הטלפוניה ותיטיב עם בעלי העסקים"
המשרד בוחן בשימוע את ישימות כניסת התיקון לתוקף ב - 15.6.08
נכון להיום, שירות "שיחת חינם למתקשר", באמצעות חיוג מספרי 1-800 או 1-801 , הינו שירות הניתן ללא תשלום, למתקשר מרשת נייחת בלבד.
המתקשר מרשת סלולרית משלם עבור השירות סכום של עד 22 אגורות (לא כולל מע"מ) לכל דקת שיחה.
מאחר ובמקור הושק שירות 1-800 כשירות שיחת חינם צרכנים רבים סבורים בטעות כי שירות 1-800 הנו שירות חינם למתקשר, בין אם ביצע את השיחה מרשת נייחת בין אם מרשת סלולרית.
עובדה זו גורמת לחוסר שקיפות עבור מנוי המתקשר מרשת סלולארית.
כמו כן, השירות מסופק כיום בעיקר על-ידי חברת "בזק", אשר הפעילה את השירות בלעדית עד שנפתח שוק הטלפוניה הנייחת לתחרות לפני כ- 3 שנים, עת הורשו גם המתחרים החדשים בתחום לספק את השירות.
לאחר שימוע שנערך למפעילי הטלפוניה הנייחת והסלולרית, ובהתאם לתגובות שנמסרו, החליט משרד התקשורת, לשנות את ההסדרה הקיימת וקיבל שתי החלטות מרכזיות:
א. לאפשר לכלל מנויי הטלפוניה הנייחת והסלולרית להתקשר בחינם לשירות זה, ובכך להגביר את השקיפות ולמלא את הגדרתו של "שירות חינם למתקשר" בתוכן המתאים לשמו. בשיחות מרשת סלולרית, העסק המפרסם מספר 1-800 או 1-801 ישא במלוא עלות הרשת הסלולרית בסך 44 אג' לדקת שיחה.
ב. לאפשר גם למפעילים הסלולריים (בנוסף לספקי הטלפוניה הנייחת) לספק את השירות, ובכך לאפשר הרחבה במספר ספקי השירות והעמקת התחרות, לרווחתם של בעלי העסקים המעוניינים לפרסם מספרי 1-801 ו- 1-800
ההסדר החדש נקבע בתיק השירות של החברות.
המשרד בוחן במסגרת שימוע וזאת בתאום עם המפעילים את הישימות להפעלת השירות החל מ-. 15 בחודש יוני 2008
שר התקשורת אריאל אטיאס מסר כי : " גביית תשלום בעבור השרות מלקוחות חברות הסלולר אינה מוצדקת. ההסדר החדש מתקן כשל צרכני ומגביר את השקיפות בתחום. הכנסת המפעילים הנוספים לתחום תעודד את התחרות בענף הטלפוניה ותיטיב עם בעלי העסקים"
מנכ"ל המשרד מרדכי מרדכי מסר כי : "משרד התקשורת ימשיך במדיניותו לפתור את הכשלים הצרכניים בענף ולהגביר את התחרות ע"י הכנסת שחקנים נוספים".