רובי גינל: מדד תנאי הסחר של התעשייה הישראלית רשם ירידה מצטברת של 26% ב-5 השנים האחרונות; בשער הנוכחי, היצואנים הישראליים יפסידו השנה עסקאות בכ-5 מיליארדי דולרים בשל השחיקה בכושר התחרות והיחלשות הדולר.
התעשיינים והיצואנים הישראליים מודאגים ממצב התעשייה והיצוא הישראלי. מדד תנאי הסחר של התעשייה הישראלית רשם ירידה מצטברת של 26% ב-5 השנים האחרונות. כך מסר רובי גינל, ראש אגף הכלכלה בהתאחדות התעשיינים.
לדבריו, ההרעה בתנאי הסחר משקפת את הפגיעה שחלה בשנים 2002 - 2007 בכושר התחרות של היצוא התעשייתי הישראלי.
גינל מעריך, כי על רקע השחיקה בכושר התחרות של היצואנים והתיסוף החד בשערו של השקל ביחס לדולר, יפסידו השנה היצואנים עסקאות בכ-5 מיליארדי דולרים, זאת בהנחה ששער הדולר ישאר רמתו הנוכחית. בתוך כך - מדובר בהפסד עסקאות ביצוא בהיקף של כ-4.7 מיליארד דולרים, והפסד מכירות בשוק המקומי בהיקף של כ-500 מליון דולר.
גינל מציין, כי מדד תנאי הסחר שבנתה התאחדות התעשיינים, משקף את כוח הקנייה של היצוא הישראלי במונחי יבוא. ירידה במדד משמעותה הרעה בתנאי הסחר, דהיינו שכמות נתונה של יצוא יכולה לקבל פחות מט"ח ולאפשר רכישת פחות מוצרי יבוא בהשוואה לעבר, ולהיפך לגבי עלייה במדד. יודגש, כי השינויים במדד תנאי הסחר מהווים אינדיקטור חשוב לבחינת השינויים בכושר התחרות של היצוא הישראלי.