פורום אדריכלים צעירים של עמותת האדריכלים, הגוף היציג של אדריכלי ישראל, יוצא למאבק נגד תקנות הרישוי החדשות לאדריכלים אותן קבע לאחרונה רשם האדריכלים והמהנדסים.
שש מאות אדריכלים צעירים, סטודנטים לאדריכלות ואדריכלים וותיקים, חתמו בשבוע האחרון על עצומה הקוראת לבטל ולמתן את תקנות הרישוי החדשות הקובעות בין השאר כי רק אדריכלים ותקים בעלי 10 שנות ותק ומעלה יוכלו לשמש כמאמנים , הגדלת דרישות תקופת הסטאז' וכו'.
האדריכלים הצעירים קוראים למתן את התקנות החדשות ולבצען באופן הדרגתי ומבוקר בתקופת המעבר כך שלא יפגע ציבור האדריכלים, צעירים וותקים כאחד. עוד דורשים האדריכלים הצעירים שכל אדריכל רשוי יוכר כאדריכל מאמן ולמתן ולהקל את הדרישות מתקופת ההתנסות.
אורי פדן, יו"ר סניף הצעירים בעמותת האדריכלים אומר כי התחרות על מקומות ההתמחות שהיא קשה מאוד כבר עתה, תהפוך לקשה עוד יותר וסביר להניח שגם תנאי העסקה של הצעירים יפגעו באופן משמעותי.
פדן מוסיף ואומר כי בעקבות התקנות החדשות מתמחים רבים יעזבו את מקום עבודתם היות ואינו מוכר להתמחות.