כן כן. אנו מדורגים במקום השלישי בעולם ביחס בין גודל האוכלוסיה למספר הפטנטים שהומצאו בשנת 2006, ובמקום ה-14 בעולם במספר הפטנטים שהומצאו בסך הכל מאז קום המדינה
מסתבר שהמשפט הישן והמפורסם "הראש היהודי ממציא לנו פטנטים" הוא בעצם נתון אמיתי המעיד על המספר העצום של ממציאים החיים בישראל. מעיבוד נתוני הרשות האמריקאית לפטנטים שנעשה לקראת הכנס הבינלאומי "פסגת החדשנות" שנערך בחיפה, ניצבת ישראל במקום השלישי בעולם ביחס בין גודל האוכלוסיה למספר הפטנטים הטכנולוגיים החדשים שהומצאו בה בשנת 2006, עם 16 פטנטים חדשים על 100 אלף איש. במקום הראשון דורגה ארצות-הברית, עם 28 פטנטים חדשים, ואחריה במקום השני יפן עם כ-25 פטנטים חדשים.
וזה לא הכל: למרות גילה הצעיר-יחסית של ישראל, היא ממוקמת במקום ה-14, מתוך 167 מדינות, בטבלה העולמית של מספר הפטנטים שהומצאו בה אי-פעם, עם המספר מעורר ההתפעלות של 13,324 פטנטים. יש לציין כי מרבית הפטנטים שנרשמו בישראל הם פיתוחי לואוטק של התעשיות המסורתיות, ורק מעטים מהם יכולים להיות מוגדרים כפטנטים הייטקיים. בהשוואה לשכנינו במזרח התיכון, מצבינו ממש מדהים: על פי נתוני הרשות האמריקאית, ממוקמת לבנון במקום ה-73 במספר הפטנטים שהומצאו בה אי-פעם, עם 43! פטנטים בסך הכל, קצת לפני איראן - מקום 178 עם 35 המצאות, והרבה לפני סוריה שבמקום ה-99, שבה נרשמו בסך הכל 14 פטנטים בלבד...
וכמה ממציאים בעצם חיים בישראל? איש העסקים והממציא יוסף שניידר, האיש שהקים את "המרכז הישראלי לממציאים בשיטת שניידר" ואת קהילת הממציאים הישראלית, מעריך כי מסתובבים בינינו כ-150 אלף ממציאים שטרם התגלו או שטרם הפנימו כי ההמצאה שמסתובבת בראשם היא ברת-מימוש. שניידר: "יש בישראל עוצמה אינטלקטואלית גבוהה, אך עד כה מוצה רק החלק ההייטקי בתוכה, ונזנחו - למעט מקרים בודדים שזכו להצלחות בינלאומיות כגון רב בריח, כתר פלסטיק וצאג - הפיתוחים בתעשיה המסורתית".
שניידר והמרכז לממציאים שהקים ממשיכים להפנות את אורות הזרקורים לממציאים כחול-לבן, ובספטמבר 2008 הם יקיימו בתל אביב את כנס הממציאים של ישראל השני ותערוכת המצאות. "לצד התערוכה יתקיים כנס ממציאים מהארץ ומחו"ל. מיזם גדול נוסף שבו אנו מעורבים עם עמותת "בונים עתיד" שיזם איש העסקים אמיר רווה הוא לחבר 50 אנשי עסקים מצליחים ומנוסים עם 50 ממציאים ויזמים מהפריפריה, כשכל איש עסקים מלווה ממציא שכזה לאורך כל הדרך ופותח לו דלתות שהיו סגורות בפניו עד היום. אני משוכנע שהתערוכה והמיזם יוסיפו למצב את מעמדה של ישראל כמעצמה עולמית בתחום של המצאות".
עו"ד מאיר דאהן, מומחה בנושא קניין רוחני ורישום פטנטים מעריך ש-70 אחוזים מסך ההמצאות מידי שנה הם בתחום הלואו טק וכי בשנים האחרונות נפתחה הדלת עבור כלל הציבור המבקשים לממש רעיון.