השר ישי מברך על הרצון הטוב שמגלים כל הצדדים אולם מבקש לזרז את השלמת החקיקה בהסכמה רחבה עד כמה שניתן
הדיון בכנסת בהצעת החוק הממשלתית להגברת האכיפה של דיני עבודה, מתקדם בצילן של מחלוקות בין יוזמי החוק לבין הארגונים החברתיים וחברי כנסת שונים. ועדת העבודה הרווחה והבריאות של הכנסת קיימה אמש את ישיבתה השנייה בהכנת החוק לקריאה שנייה ושלישית. במהלכה דווח על התקדמות בהידברות, אולם על קשיים להשגת הסכמה מלאה.
כזכור, מדובר בחקיקה שמיישמת הסכמה היסטורית בין המעסיקים, ההסתדרות והממשלה. החוק המוצע מתבסס על עיקרן של המלצות ועדת ההיגוי לנושא אכיפת חוקי עבודה אשר מונתה בחודש אפריל 2006 על ידי מנכ"ל משרד התמ"ת דאז רענן דינור. הוועדה מונתה בהסכמת ראש אגף התקציבים במשרד האוצר, יו"ר לשכת התיאום של הארגונים הכלכליים שרגא ברוש, בשמם של 11 ארגוני מעבידים, ויו"ר הסתדרות העובדים הכללית החדשה עופר עיני.
המלצות הועדה ניתנו בחודש יוני 2007 וכללו בין היתר הטלת עיצומים כספיים והליכים פליליים נגד מעסיקים ונגד מזמיני שירותים בענפי הניקיון והשמירה, פירוט רכיבי השכר בחוזים שבין קבלנים לבין מזמיני שירות, מתן אפשרות לעובד לתבוע את מזמין השירותים בהליך אזרחי ותגבור מערך האכיפה.
מטרתו של החוק להגברת האכיפה של דיני העבודה, התשס"ח-2008 היא להגביר ולייעל את אכיפתם של דיני העבודה על ידי הנהגת הליך מינהלי להטלת עיצום כספי על מעבידים ועל מזמיני שירות, וכן על ידי תיחום האחריות האזרחית והפלילית על מזמיני שירות, תוך התערבות בחוזה ההתקשרות בין מזמין השירות לבין המעביד.
הממשלה אישרה את עיקרי הצעת החוק של סגן רה"מ ושר התמ"ת אלי ישי בדבר הגברת האכיפה של דיני עבודה וועדת השרים לחקיקה אישרה מיד בעקבות זאת את נוסח הצעת החוק כאמור. הצעת החוק פורסמה ואושרה בכנסת בקריאה ראשונה לפני כשלושה חודשים.
השר ישי מודאג מאיטיות התהליך. לכן הוא החליט להתערב אישית בסוגיות ולצורף כך הוא יזמן בימים הקרובים את נשיא לשכת התאום של הארגונים הכלכליים ואת יושב ראש ההסתדרות כדי לדון בקידום החוק במהירות האפשרית. השר ישי מבין את טעוני הארגונים החברתיים ומכיר בחשיבותה של ההסכמה שגובשה עם ארגוני העובדים, המעסיקים והממשלה ומקווה לקדם את התהליך.