מנכ"ל המרכז שפועל מירושלים מיכאל בנין: "אם צמיחת הזכיינות בארץ תשמר כפי שהיא, 40% מהתחום הקמעונאי יהיה בידי זכיינים – כמו בארה"ב"
"לעסקים פרטיים כמעט ואין סיכוי כיום להיכנס לקניונים ולמרכזי מסחר גדולים". כך אומר מנהל המרכז לקידום זכיינות, מיכאל בנין. לדברי בנין, מנהלי הקניונים מעדיפים במובהק להשכיר שטחים לזכייני רשתות. "אם לפני 10 שנים בעל הקניון רצה למלא את הקניון בכל סוגי העסקים, הרי שהיום הוא מחפש את היציבות והרווחיות של הרשתות".
בנין מצביע על הסיבות להתרחבות שיטת הזכיינות: "אף אחד לא יכול להיות מומחה בכל התחומים: ניהול, מכירות, שיווק ועוד. רשת גדולה מעסיקה מומחים, המתמקצעים בתחומים ספציפיים שעוזרים לזכיין. זה יתרון שקשה להתחרות בו".
יו"ר המרכז לקידום זכיינות, אורי שרף מציין את רשת הביטחון, שפורשת הרשת המזכה מתחת לרגלי הזכיין. "הזכיין מקבל מהרשת הרבה יותר מאשר השימוש בלוגו החברה. הוא מקבל מחיר נמוך יותר מהספקים, בעקבות סיכומים שהשיגה הרשת, הוא מרוויח מנסיון הרשת, ולכן הוא חשוף פחות לטעויות ניהוליות של מתחילים – כך שהסיכון שהוא נוטל קטן יותר".
כיום פועלות בישראל 300 רשתות, הפועלות בשיטת הזכיינות, ומעסיקות כ-120 אלף עובדים. 85% מהרשתות מפעילות כ-20 סניפים בממוצע.
מנתוני המרכז לקידום זכיינות עולה, כי 92% מהרשתות פתחו סניפים חדשים בשנת 2005 - שיא של כל הזמנים. בנין מוסיף, כי נתוני 2006 צפויים להיות דומים. "אם מגמת הצמיחה העצומה הזו תמשך, נשיג שיעורים דומים לאלו בארה"ב, כאשר 40% מתחום הקמענאות יהיה בידי הזכיינים".