הנציגות הכלכלית של ישראל בטוקיו בשיתוף ענף האלקטרוניקה במכון היצוא עורכת למשלחת שורת מפגשים ביפן בנושא "תעשיית הסמיקון הישראלית והשתלבותה בשוק העולמי". בין החברות הישראליות המשתתפות במשלחת ניתן למצוא את החברות: טאוור, קמטק, נובה, CI SEMI, פילט איר, גביש, אינרסנס וקונטרול אנד רובוטיקס.
מיקי אדמון מנהל מח' האלקטרוניקה במכון היצוא מוסר שחברי המשלחת צפויים לבקר במטות טושיבה - יצרנית הסמיקונדוקטורים הגדולה ביפן והשנייה בגודלה בעולם, וטוקיו אלקטרון (TEL) – יצרנית הציוד לתעשיית הסמיקונדקטורס הגדולה ביפן והשנייה בגודלה בעולם. לדברי אייל שקל – ס. נשיא אירופה בחברת TEL , חברת TEL מעריכה את הטכנולוגיות המפותחות בישראל ושמחה על ההזדמנות לארח את חברי המשלחת במטה העולמי שלה. לחברת TEL מעל 10,000 עובדים ב-12 מדינות ובין היתר היא מחזיקה משרד מכירות בישראל.
הציר הכלכלי בשגרירות ישראל ביפן עמירם הלוי מוסר כי לחברות הישראליות המשתתפות נקבעו עד כה עשרות מפגשים אישיים במהלך התערוכה עם חברות יפניות הצמאות לטכנולוגיה ישראלית ופועלות בשוק התחרותי והמתקדם טכנולוגית כמו שוק הסמיקון היפני. לדברי הלוי יש עניין רב בקרב חברות הסמיקונדוקטורים ביפן בפגישה עם החברות הישראליות , עניין זה נובע מהצורך היפני לאמץ טכנולוגיות חדשניות אשר יתנו להם יתרון על פני מתחריהם באסיה.
מאסאקזו שיוסאקי- מנכ"ל המרכז להנדסת יצור בטושיבה אשר ארח את חברי המשלחת במפעל המו"פ של טושיבה ביוקוהמה, שם מייצרת החברה את הדור הבא של הסמיקונדקטורים, אמר שהוא התרשם מהטכנולוגיה של החברות הישראליות שהוצגו בפניו. לדבריו , טושיבה אשר נמצאת היום במקום הרביעי בעולם ביצור סמיקונדוקטורים עם 4% מהשוק אחרי אינטל, סמסונג ו- TI , מתכוונת בקרוב להעפיל למקום השלישי בעולם.
בנוסף צפויות לחברות הישראליות במהלך השבוע הקרוב פגישות עם חברות רב לאומיות מובילות כגון שרפ, פוג'יטסו ופנסוניק , חברות הטומנות בחובן פוטנציאל עיסקי רב להטמעת טכנולוגיות ומוצרי החברות הישראליות.
הסחר עם יפן עמד בתשעת החודשים הראשונים של שנת 2007 על סך של 2,07 מיליארד דולר. בתקופה זו עמד היצוא ליפן על 529 מליון דולר, ירידה של 4% בהשוואה ליצוא בתקופה המקבילה אשתקד. ענפי היצוא העיקריים בתקופה זו - מכונות ומכשירים אלקטרונים (26% מהיצוא) מכשירים אופטיים וציוד רפואי (29% מהיצוא) . סה"כ יצוא מוצרי הייטק מעל 50% . יהלומים ואבני חן (11%) ומוצרים כימיים (12%). היבוא מיפן עמד בתקופה זו על 1,538 מיליון דולר (עליה של 32% לעומת התקופה המקבילה אשתקד). ענפי היבוא העיקרים - כלי רכב (50%), מכונות ומכשירי אלקטרוניקה (32%) מכשירים אופטיים וציוד רפואי (5% מסך הייבוא), ומוצרים כימיים( 5% ).