גילת רשתות לווין, www.gilat.com, הודיעה כי חברת Optus, אחת מהחברות המובילות בתחום רשתות תקשורת באוסטרליה, עומדת להרחיב את הרשת שלה בעוד שתי תחנות לווין מרכזות SkyEdge ובאלפי מסופים מסוג VSAT. טכנולוגית SkyEdge VSAT תאפשר פתרון יעיל וכלכלי לאזורים מרוחקים באוסטרליה שעד כה לא יכלו ליהנות מתקשורת אינטרנט בפס רחב.
Optus הטמיעה בעבר אחת מרשתות SkyEdge ומאז הרחיבה אותה מספר פעמים. לאחר ההרחבה הנוכחית, Optus תפעיל מערכת מרכזות בין הגדולות בעולם (תוצרת גילת כאמור), אשר כוללת יותר מ-20 אלף תחנות SkyEdge ומשרתת מגוון רב של לקוחות מסחריים, ממשלתיים ופרטיים.
הרחבת רשת ה- SkyEdge של Optus עומדת בקריטריונים של תכנית ABG של ממשלת אוסטרליה, לפיה ספקי אינטרנט מקבלים תגמול כספי עבור אספקת תקשורת פס רחב לאזורים כפריים ומרוחקים. במסגרת תכניות ממשלתיות קודמות, Optus מספקת, באמצעות מערכות SkyEdge של גילת, שרותי פס רחב מסובסדים ליותר מ-200 אלף בתים ועסקים, ובנוסף עוד כמיליון מינויים מקבלים שירותים אלה ללא סבסוד.
ארז אנטבי, מנכ"ל גילת רשתות לווין: "ההרחבה האחרונה של רשת Optus מעידה על נאמנותנו לאספקת רשתות איכותיות על בסיס VSAT, שעונות לדרישותיהם של מפעילי התקשורת המובילים. אנו נמשיך בתמיכתנו המתמדת ב-Optus ובתרומתה החשובה לשיפור זמינות שרותי פס רחב לתושבי אוסטרליה, לא משנה היכן הם מתגוררים".