מבנק ישראל נמסר כי במחקר העוסק בהשפעה של שינויים בריבית בנק ישראל ושל שינויים בשער החליפין על ענפי התעשייה נמצא כי העלאת ריבית מתבטאת בדרך כלל בצמצום הכמות המיוצרת תוך ירידת מחירים - המבטאת ירידה בביקושים. תופעה דומה קיימת גם במדינות אחרות.
השפעת השינוי בריבית על הביקושים גדולה יותר בענפים המייצרים מוצרים בני-קיימא. עליית המחיר בתגובה להעלאת הריבית מצומצמת יותר בענפי הטכנולוגיה העילית ובענפים בהם ליצרנים כוח ריכוזי. עוד נמצא, כי פיחות זמני בשער החליפין של השקל מול הדולר מתבטא בעליית מחירים כמעט בכל הענפים, תוך ירידה בכמות המיוצרת בחלק מהם.
המחקר בוחן באמצעות נתונים חודשיים עבור 16 ענפי התעשייה את הקשרים בין חמישה משתנים: ריבית בנק ישראל, שער החליפין, הכמות המיוצרת בכל ענף, מחיר המוצרים בכל ענף ועלות העבודה לשעת עבודה בכל ענף. שיטת האמידה מאפשרת לבחון את ההשפעה שיש לשינויים בריבית ובשער החליפין על הכמות והמחיר בכל אחד מהענפים באופן מיידי ולאחר חלוף זמן. כמו כן, בעבודה נבדק הקשר בין תכונות שונות של הענף - למשל, שייכות לענפי הטכנולוגיה העילית, שיעור היצוא בענף, שיעור היבוא מהמכירות ועוד - לבין תגובתו לשינויים בריבית ובשער החליפין.
שיטת המחקר מאפשרת לבחון מה חלקן של התנודות בריבית ובשער החליפין בהסבר התנודות בכמות המיוצרת ובמחירים עבור כל התעשייה ועבור כל ענף בנפרד. מהבדיקה עולה כי ניתן ליחס כמחצית מהתנודתיות במחיר לתנודות בשער החליפין ורק שיעור זניח של כ-5 אחוזים מהתנודות לשינויים בריבית. חלק קטן יותר של התנודות בכמות – רק כ-10 אחוזים – מוסבר על ידי תנודות בשער החליפין ושיעור דומה מוסבר על ידי תנודות בריבית של בנק ישראל.
אמנם מערכת המשוואות מתייחסת רק לענף התעשיה ולא לפעילות הכוללת במשק, אליה מתייחס בנק ישראל בבואו לקבוע את הריבית, אך יחד עם זאת ניתן באמצעות המערכת שנאמדה לבחון גם את הקשר שבין שינויים בשער החליפין לריבית בנק ישראל. מהתוצאות עולה כי בנק ישראל מגיב לשינויים בשער החליפין, הצפויים להשפיע על האינפלציה, באופן מהיר יחסית והחזרה לרמת הריבית הבסיסית נעשית באופן מתמשך והדרגתי יותר. מנגד, נמצא כי תגובתו של שער החליפין לשינויים בריבית קטנה יחסית ולא מובהקת.