למרות הירידה באבטלה - שיא של 10 שנים בקושי בגיוס עובדים מקצועיים בתעשייה. כך מסר רובי גינל, ראש אגף כלכלה בהתאחדות התעשיינים על סמך סקר שערך האגף בקרב כ-175 מפעלים.
מהסקר עולה, כי 77% מהמפעלים שהשתתפו בסקר מדווחים על קשיים בגיוס עובדים ברבע השלישי של השנה, זאת בהמשך ל-67% בסקר הקודם שהתייחס לרבע השני של השנה ו- 69% בתקופה המקבילה אשתקד.
גינל מציין, כי דיווחי התעשיינים בסקר הנוכחי משקפים מגמה מתמשכת של החרפה בקשיי הגיוס - בעוד בשנת 2004 עמד אחוז המדווחים על קושי בגיוס עובדים מקצועיים על 44% בממוצע שנתי, עלה שיעור זה ל- 53% בממוצע בשנת 2005, ל- 67% ב- 2006, לכ- 70% בממוצע במחצית הראשונה של 2007, ועד לרמת השיא בסקר הנוכחי.
במקביל, חלה עלייה ניכרת בעוצמת הקושי עליה מדווחים התעשיינים - ברבע השלישי של 2004 רק 11% מהתעשיינים בסקר דיווחו על קושי ניכר בגיוס עובדים מקצועיים, ואילו בסקר הנוכחי משקלם הגיע לכ- 26%. עלייה חדה אף יותר חלה בשיעור המדווחים על קושי בינוני בגיוס עובדים מקצועיים, ומשקלם עלה מ- 17% ברבע השלישי של 2004, לכ- 40% בסקר הנוכחי.
גינל מציין, כי בולטים במיוחד דיווחיהם של תעשייני הגומי והפלסטיק באשר לקשיים בגיוס עובדים מקצועיים - כאשר ברבע השלישי של 2007 חלה החרפה ניכרת. כ- 92% מתעשייני הענף שהשתתפו בסקר הנוכחי דיווחו על קושי בגיוס עובדים מקצועיים, מרביתם דיווחו על קושי בינוני, לעומת 76% בסקר הקודם שהתייחס לרבע השני של השנה ובהשוואה ל-53% שדיווחו כך בתקופה המקבילה אשתקד.
גם תעשייני המתכת ממשיכים לדווח על החרפה בקשיי הגיוס של עובדים מקצועיים - 84% מתעשייני הענף שהשתתפו בסקר דיווחו כך, כאשר יותר ממחציתם דיווחו על קושי ניכר. זאת בהמשך ל- 81% מתעשייני בענף שדיווחו כך בסקר הקודם שהתייחס לרבע השני של השנה ול-75% שדיווחו כך בסקר שהתייחס לתקופה המקבילה אשתקד.
במקביל, מדווחים גם תעשייני המזון על קושי ניכר בגיוס עובדים מקצועיים - כ- 79% דיווחו על קושי בגיוס עובדים מקצועיים, לעומת 67% בסקר הקודם שהתייחס לרבע השני של השנה ובהשוואה ל- 59% מתעשייני הענף שדיווחו כך בסקר שהתייחס לתקופה המקבילה אשתקד.
גינל מעריך, כי בתעשייה כולה חסרים כיום יותר - 4,000 עובדים מקצועיים, מדובר בענף המתכת והחשמל (בו חסרים רתכים, חרטים, מבלטנים, מבקרי איכות, כרסמים, מסגרים, מפעילי CNC, כווני CNC, מהנדסי מכונות, מבנאי מטוסים); בענף הטקסטיל והאופנה (בו חסרים אורגים, דפסים, מאשפרים ועוד); בענפי הפלסטיקה, הגומי, הדפוס, הרהיטים הנעליים ותעשיית הבנייה; בהיי-טק (בו חסרים מהנדסי אלקטרוניקה, מהנדסי תוכנה, הנדסאים, מתכנתי דוט-נט, מתכנתי JAWA, מתכנתי C, מתכנתי ++Cועוד); בענף הכימיה והפרמצבטיקה, (בהם חסרים כימאים, טכנאים, הנדסאים, מהנדסי כימיה, לבורנטים למעבדות). ובתעשיית המזון.