מחקר שוק שבוצע ע''י אתר המסעדות 2eat קובע שבחמשת החודשים הראשונים של שנת 2008 כ-85% מהמסעדות המגישות ארוחות עסקיות בצהריים יש מנות בחירה דיאטטיות/בריאותיות או לסירוגין בר סלטים או לסרוגין תפריטי בריאות ודיאטה נפרדים.
נעם שקד מנכ''ל אתר המסעדות 2eat: ''בכ-8% מכלל המסעדות ניתן למצוא תפריטי בריאות או תפריטים מיוחדים עם מנות דיאטטיות כולל פירוט מספר הקלוריות כולל ברשתות כגון מקדונלד'ס, ארומה ועוד.
בקרב מדגם של כ-100 בעלי מסעדות : כ-35% מהם ציינו שיש דרישה מוגברת בקרב הלקוחות למנות בריאות, מנות דיאטטיות, סלטים ועוד.
מחקר שוק שבוצע ע''י אתר המסעדות 2eat קובע, שבחמשת החודשים הראשונים של שנת 2008 בכ-85% מהמסעדות המגישות ארוחות עסקיות בצהריים יש מנות בחירה דיאטטיות /בריאותיות או לסירוגין בר סלטים או לסירוגין תפריטי בריאות ודיאטה נפרדים. כמו כן, ציינו בעלי המסעדות שכ-38% מהלקוחות בארוחות עסקיות מזמינים סלט ירקות או סלטים כתוספת למנה העיקרית, לעומת רק כ-20% לפני כשנה שהזמינו סלטים וסלט ירקות כתוספת למנה העיקרית.
נעם שקד, מנכ''ל אתר המסעדות 2eat מציין, שבכ-8% מכלל המסעדות ניתן למצוא תפריטי בריאות או תפריטים עם מנות דיאטטיות כולל פירוט מספר הקלוריות – גם ברשתות כגון מקדונלד'ס, ארומה ועוד. קיים טרנד הגדל משמעותית של מסעדות אשר משקיעות בבריאות. ההשקעה מתבטאת בתהליך ארוך אשר בו עוברים על התפריט והופכים אותו לבריא יותר , כולל מתן פתרונות לחולי מחלות כגון סכרת, צליאק וכו. תהליך זה מתבצע בשיתוף עם גופים כמו פוד קואוצינג וכד'. ההשקעה בתפריט בריא עולה למסעדה בממוצע כ-5000 ש''ח, לרבות תדרוכים וחידושים. בנוסף, גם תחום חומרי הגלם משתנה בהתאם- יש שינוי מגמתי בשוק ועלייה של כ-20% במגוון המוצרים לשימוש.
מר שקד מוסיף, שמתוך מדגם של כ-100 בעלי מסעדות- כ-35% מהם ציינו שיש דרישה מוגברת בקרב הלקוחות למנות בריאות, מנות דיאטטיות, סלטים ועוד.