הצעת החוק מחייבת את הוספת מנחת קריית שמונה לרשימת שדות התעופה המקבלים את שירותי רשות שדות התעופה
הצעת החוק נועדה להשיב את הטיסות הסדירות לצפון הארץ וזאת על ידי הוספת מנחת קריית שמונה לרשימת שדות התעופה שבחוק רשות שדות התעופה. החלת החוק וכללי רשות שדות התעופה על המנחת תחייב את רשות שדות התעופה להעניק לשדה שירותי קרקע ובכך למעשה תתאפשר מחדש הפעלת הטיסות לקריית שמונה.
בשל סכסוך מסחרי ארוך שנים בין החברה המפעילה את המנחת לבין חברות התעופה שפעלו בו, לא הופעל המנחת מאז מלחמת לבנון השנייה ולא היו טיסות מקרית שמונה ואליה.
משרד התחבורה ביצע סקר ביקושים לבחינת הפוטנציאל הריאלי של משתמשים במנחת ונמצא כי 52% מהמשתמשים הטסים לצפון העדיפו כי הטיסות יהיו לקריית שמונה ולא רק עד מחניים.
במהלך הדיון טענו נציגי משרד האוצר כי עלות הצעת החוק להקמת שדה התעופה בקריית שמונה הכולל בין היתר גם הקמת מגדל פיקוח ותחנת כיבוי אש בכ - 85 מליון ₪ ותוספת שנתית של 10 מליון ₪ לשנה בשל הוצאות ביטחוניות.
חברי הכנסת ארדן ותירוש הודיעו בתום הדיון כי באם יסכימו נציגי הממשלה להקצות סכום חודשי של 60,000 ₪, עלות הפעלת המנחת הקיים כיום בקרית שמונה, לא ימשיכו בהליך החקיקה, ובלבד שיובטח כי הטיסות הסדירות לקריית שמונה יחודשו ויופעלו באופן סדיר. ח"כ ארדן קצב לנציגי הממשלה פרק זמן של שבועיים וזאת על מנת שבמידת הצורך ניתן יהיה להספיק ולהצביע על הצעת החוק במליאה עוד טרם יציאת הכנסת לפגרה.
יוזם הצעת החוק, ח"כ גלעד ארדן:"קיומו של שדה תעופה המאפשר טיסות סדירות לקריית שמונה הנו גורם חשוב מאוד לחוסנו החברתי והכלכלי של הצפון ולשיקומו, במיוחד בשעה שתושבי הצפון מנסים להשתקם מהמלחמה האחרונה. מדובר בצעד חשוב בו נוקטת הכנסת בעשייה לאחר כל המילים הגבוהות על הצורך בחיזוק אחיזתנו בפריפריה ובצפון. הצעת חוק זו גם תעודד אזרחים בעלי יכולות כלכליות להתגורר ולהשתקע באזור קריית שמונה."
יוזמת ההצעה, ח"כ רונית תירוש : " אמצעי תחבורתי רב חשיבות זה, מקרב את תושבי הפריפריה למרכז, מסייע בגיוס כוח אדם איכותי לתחום העסקי, למערכת החינוך ובאמצעותו ניתן יהיה להגביר ולעודד השקעות באזורים המרוחקים ממרכז הארץ".
ראש עיריית קריית שמונה, מר סמי מלול- הטיסות לקריית שמונה הן קריטיות, הן ערך חשוב ביותר לקריית שמונה המהווה כ 50% מהתושבים באצבע הגליל. 60,000 ₪ לחודש יפתרו את בעיית הנחיתות והמראות.